A központi írásbeli felvételi vizsga körülményei

Az idei tanévben összesen 461 diák döntött úgy, hogy nálunk írja meg a központi felvételi vizsgát. A jelentkezések beérkezéséről külön visszaigazolást nem küldünk, de az alábbi linken a diák oktatási azonosítójával belépve ellenőrizni lehet, hogy beérkezett-e a jelentkezés, illetve pontosan hol fogja a vizsgát írni a felvételiző: https://kozpont.verka.hu:10788/SES/IRASBELI/ (A későbbiekben az írásbeli felvételin elért összpontszámról is ezen a linken lehet majd tájékozódni.)

A felvételi megírásának körülményeivel kapcsolatos kérelmekről a határozatokat postáztuk, illetve e-mailt is küldtünk róla az érintetteknek.  Speciális vizsgakörülményeket azok számára tudunk biztosítani, akik előre benyújtották szakértői véleménnyel alátámasztott igényüket. Helyszíni mérlegelésre nincs lehetőségünk.

A vizsgán a diákoknak az alábbi eszközökre lesz szükségük:

  • arcképes igazolvány,
  • (több darab) kék színű toll,
  • ceruza (csak a rajzokat lehet ceruzával készíteni!),
  • körző,
  • vonalzó
  • maszk (Megérkezéskor, a folyosókon a maszk használata kötelező. A vizsga időtartama alatt a vizsgázóknak nem kötelező, de ajánlott viselni a maszkot. )
  • Érdemes ennivalóról és innivalóról is gondoskodni.

A sok jelentkezőre és a vírushelyzetre tekintettel a vizsgát idén is három helyszínen rendezzük meg. A vizsgahelyszínek a következőképpen alakulnak.

Hatodikosok:

  • Veresegyházi Katolikus Gimnázium | Veresegyház, Fő út 117-125.

Nyolcadikosok:

  • A-L betűvel kezdődő vezetéknevű diákok: Kálvin Téri Református Általános Iskola | Veresegyház,Kálvin tér 2.
  • M-Zs betűvel kezdődő vezetéknevű diákok: Fabriczius József Általános Iskola Veresegyház, Fő út 77-79. (Az iskola Fő út felőli bejárata lesz nyitva), parkolni a Szentlélek-templom parkolójában is lehet.)

A vizsga helyszínén módosítani nem tudunk, kérjük, hogy mindenki a számára kijelölt intézményben jelenjen meg a felvételi reggelén!

A nyugodt vizsgakörülmények biztosítása érdekében, a vírushelyzetben hozott előírások betartása miatt, és azért, hogy az adminisztrációs előkészületet is meg tudjuk tenni, kérjük a vizsgázókat, hogy 9:00 és 9:30 között érkezzenek meg a számukra kijelölt vizsgahelyszínre! Kérjük, különösen is ügyeljenek az érkezéskor a maszkviselésre és a távolság betartására! Az iskolában diákjaink és tanáraink fogják segíteni a tájékozódást. A terembeosztásról a fentebb megadott linken, illetve a vizsga napján a helyszíneken  kihelyezett névsorból lehet tájékozódni. A felvételiző diákokat névsor szerint osztottuk tantermekbe: az adott helyszínen érdemes lesz figyelni a kihelyezett kezdőbetűket, aszerint keresni meg a vizsgaírás termét.

Kérjük a szülőket, tájékozódjanak a vizsga előtt, hogy gyermekük hol írja meg a felvételi dolgozatot, mert az érvényes védekezési intézkedések értelmében az épületbe nem léphetnek be! Gyermekükkel újra találkozni a vizsga végén, 12 óra után tudnak majd. Az írásbeli felvételi vizsga alatt a Szentlélek-templomban 10:00-től 10:30-ig közös ima alkalmat tartunk, ahol a dolgozat megírásának sikeréért imádkozunk, melyre szeretettel várjuk a szülőket.

A központi írásbeli vizsga eredményeinek megtekintésére 2022. január 28-án a Veresegyházi Katolikus Gimnáziumban 8:00-17:00 között lesz lehetőség. A dolgozatokat vizsgázónként egy fő nézheti meg, és készíthet róla fotót. A megtekintés további részleteiről a honlapon lehet majd tájékozódni.

Kérjük, hogy ha megbetegedés miatt előre látható, hogy gyermekük nem tud megjelenni a vizsga napján, jelezzék az [email protected] címen. A hiányzásról a későbbiekben igazolást kell hozzanak, melyet elegendő a pótló alkalommal bemutatni. A felmerülő kérdéseket, esetleges problémákat is ezen a címen jelezhetik.