Az írásbeli felvételi után

Sikeresen lezajlottak a központi írásbeli felvételi vizsgák. Köszönjük a szülőknek az egész folyamat során tanúsított precíz együttműködést, amely megkönnyítette az előkészítő és adminisztrációs munkálatokat. A diákok a megtekintésen átvették az értékelőlapokat, amellyel jelentkezhetnek a kiválasztott középiskolákba. Az át nem vett értékelőlapokat postáztuk. Amennyiben nem érkeztek meg, az iskolában tudunk adni másolatot.

A 460 diák vizsgájának megszervezése, dolgozataiknak kijavítása után elmondhatjuk, hogy a Veresegyházi Katolikus Gimnázium vizsgaközponttá vált: 245 veresegyházi lakhelyű tanuló mellett Veresegyház közelében lévő településekről érkeztek a vizsgázók.

Az iskolánkban megírt dolgozatok átlaga, (zárójelben a tavalyi itteni eredmények):
8. évfolyamosok: magyar 29,8 (34,25); matematika 19,7 (19,6); az összesen elért pontszámok átlaga 49,4 (53,8).
6. évfolyamosok: magyar 26,6; matematika 20,1; az összesen elért pontszámok átlaga 46,7.
Az előző évek országos eredményeiről itt tájékozódhat.

Az írásbeli eredményeinek ismeretében dönthetnek arról a diákok, hogy hol szeretnék folytatni tanulmányaikat. A vizsgaírás helye független a megcélzott iskolától: az értékelőlap birtokában a diákok bármely középiskolába beadhatják jelentkezésüket. A jelentkezések beadási határideje: 2019. február 18. A nyolcadikosok jelentkezését az általános iskolák intézik, a hatodikosok egyénileg tudnak jelentkezni. Részletesebben erről itt olvashatnak.