Az új épület

A megvalósítás következő szakaszába lépett a gimnázium új épülete. A külső- és belsőépítészeti tervek hosszas, alapos egyeztetések után a nyáron elkészültek. Az épületet Zsigmond László tervezte, a belső terek kialakításán a Térlabor építészműhely dolgozott. Várhatóan hamarosan lezárul a közbeszerzési eljárás is, és elkezdődhet az építkezés.

Az iskolaépület a Fő út 117-125. alatt többlépcsős, zöldmezős beruházásként épül.  Az első ütemben a fizika, földrajz, informatika szaktantermeken kívül nyelvi termek, osztálytermek és irodák készülnek el. A végleges épülethez két épületszárny tartozik majd 15 tanteremmel, kápolnával és tornateremmel.

Az építési területen jelenleg álló házakat hamarosan lebontják, ezután megkezdődik az építkezés. A tervek szerint július végére elkészül az első ütem, így reményeink szerint a következő tanévet már az új iskolaépületben kezdhetjük.

Bejegyzésünket folyamatosan frissíteni fogjuk az aktuális információkkal, reméljük, hamarosan hírt adhatunk a közbeszerzés eredményéről. Kérjük az imákat az építkezés zökkenőmentes megvalósulásáért!

Vázlatrajz az épületről
« 1 A 11 »