A központi írásbeli felvételi vizsga körülményei

Kedves Felvételiző Diákok, kedves Szülők!

Lassan elérkezik az idei felvételi eljárás egyik legfontosabb mozzanata, az írásbeli felvételi. Ezzel kapcsolatban összefoglaltuk a legfontosabb tudnivalókat.

A jelentkezések beérkezéséről külön visszaigazolást nem küldünk, de az alábbi linken a diák oktatási azonosítójával belépve ellenőrizni lehet, hogy beérkezett-e a jelentkezés, illetve megtudható, melyik teremben fogja írni a dolgozatot a felvételiző:

https://kozpont.verka.hu:10788/SES/IRASBELI/

(A későbbiekben az írásbeli felvételin elért összpontszámról is ezen a linken lehet majd tájékozódni.)

A felvételi megírásának körülményeivel kapcsolatos kérelmekről a határozatokat postáztuk, illetve e-mailt is küldtünk róla az érintetteknek. Az ügyfélkapun keresztül jelentkezett vizsgázóknak az ügyfélkapun keresztül is visszaküldtük a határozatot.  Speciális vizsgakörülményeket azok számára tudunk biztosítani, akik előre benyújtották szakértői véleménnyel alátámasztott igényüket. Helyszíni mérlegelésre nincs lehetőségünk.

A vizsgán a diákoknak az alábbi eszközökre lesz szükségük:

  • arcképes igazolvány,
  • (több darab) kék színű toll,
  • ceruza (csak a rajzokat lehet ceruzával készíteni!),
  • körző,
  • vonalzó.
  • Érdemes ennivalóról és innivalóról is gondoskodni.

A vizsgát idén mindenki a gimnázium épületében írja, címünk:

Veresegyházi Katolikus Gimnázium | Veresegyház, Fő út 117-125.

Az idei tanévben összesen 475 diák döntött úgy, hogy nálunk írja meg a központi felvételi vizsgát. A nagy létszám mellett is szeretnénk nyugodt vizsgakörülményeket biztosítani, így viszonylag hosszabb időt szeretnénk adni a terem megtalálására és az adminisztrációs előkészületekre, így kérjük a vizsgázókat, hogy 9:00 és 9:30 között érkezzenek meg a számukra kijelölt terembe!

Kérjük a szülőket, tájékozódjanak a vizsga előtt, hogy gyermekük melyik teremben írja meg a dolgozatot, mert a várható tömeg miatt érdemes a terembeosztásnál ajánlott bejáraton keresztül érkezni. Parkolni a Szentlélek-templom parkolójában is tudnak.

Az iskolában diákjaink és tanáraink fogják segíteni a tájékozódást. Kérjük az épület előtt köszönjenek el gyermekeiktől, a vizsga időtartama alatt az épületben nem tartózkodhatnak. Gyermekükkel újra találkozni a vizsga végén, 12 óra után tudnak majd.

Az írásbeli felvételi vizsga alatt a Szentlélek-templomban 10:00-től 10:30-ig közös ima alkalmat tartunk, ahol a dolgozat megírásának sikeréért imádkozunk, melyre szeretettel várjuk a szülőket.

A központi írásbeli vizsga eredményeinek megtekintésére 2023. január 27-én a Veresegyházi Katolikus Gimnáziumban 8:00-17:00 között lesz lehetőség. A dolgozatokat a vizsgázó és legfeljebb egy fő kísérője nézheti meg, és készíthet róla fotót. A megtekintés során a diákok számára értékelőlapot is átadjuk. A megtekintés további részleteiről a honlapon lehet majd tájékozódni.

Kérjük, hogy ha megbetegedés miatt előre látható, hogy gyermekük nem tud megjelenni a vizsga napján, jelezzék a titkarsag@verka.hu címen. A hiányzásról a későbbiekben igazolást kell hozzanak, melyet elegendő a pótló alkalommal (január 31.) bemutatni. A felmerülő kérdéseket, esetleges problémákat az info@verka.hu címen jelezhetik.