A központi írásbeli felvételi vizsga körülményei

Az idei tanévben összesen 416 diák döntött úgy, hogy nálunk írja meg a központi felvételi vizsgát. A jelentkezések beérkezéséről külön visszaigazolást nem küldünk, de az alábbi linken a diák oktatási azonosítójával belépve ellenőrizni lehet, hogy beérkezett-e a jelentkezés: https://kozpont.verka.hu:10788/SES/IRASBELI/ (A későbbiekben a pontos terembeosztásról és az írásbeli felvételin elért összpontszámról is ezen a linken lehet majd tájékozódni.)

A felvételi megírásának körülményeivel kapcsolatos kérelmekről a határozatokat decemberben postáztuk, illetve e-mailt is küldtünk róla az érintetteknek.  Speciális vizsgakörülményeket azok számára tudunk biztosítani, akik előre benyújtották szakértői véleménnyel alátámasztott igényüket. Helyszíni mérlegelésre nincs lehetőségünk.

A vizsgán a diákoknak az alábbi eszközökre lesz szükségük:

 • arcképes igazolvány,
 • (több darab) kék színű toll,
 • ceruza (csak a rajzokat lehet ceruzával készíteni!),
 • körző,
 • vonalzó
 • maszk ( Megérkezéskor, a folyosókon a maszk használata kötelező. A vizsga időtartama alatt a vizsgázóknak nem kötelező, de ajánlott viselni a maszkot. )
 • Érdemes ennivalóról és innivalóról is gondoskodni.

A sok jelentkezőre és a vírushelyzetre tekintettel a vizsgát idén három helyszínen rendezzük meg. A vizsgahelyszínek a következőképpen alakulnak.

Hatodikosok:

 • Veresegyházi Katolikus Gimnázium | Veresegyház, Fő út 117-125.

Nyolcadikosok:

 • A-L betűvel kezdődő vezetéknevű diákok: Kálvin Téri Református Általános Iskola | Veresegyház,
  Kálvin tér 2.
 • M-Zs betűvel kezdődő vezetéknevű diákok: Fabriczius József Általános Iskola | Veresegyház, Fő út 77-79. (Az iskola mindkét bejárata nyitva lesz, parkolni a Szentlélek-templom parkolójában is lehet.)

A vizsga helyszínén módosítani nem tudunk, kérjük, hogy mindenki a számára kijelölt intézményben jelenjen meg a felvételi reggelén!

A nyugodt vizsgakörülmények biztosítása érdekében, a vírushelyzetben hozott előírások betartása miatt, és hogy az adminisztrációs előkészületet is meg tudjuk tenni, kérjük a vizsgázókat, hogy 9:00 és 9:30 között érkezzenek meg a számukra kijelölt vizsgahelyszínre! Kérjük, különösen is ügyeljenek az érkezéskor a maszkviselésre és a távolság betartására! Az iskolában diákjaink és tanáraink fogják segíteni a tájékozódást. A terembeosztásról január 21. 8:00-tól a fentebb megadott linken, illetve a vizsga napján a helyszíneken  kihelyezett névsorból lehet tájékozódni. A felvételiző diákokat névsor szerint osztottuk tantermekbe: az adott helyszínen érdemes lesz figyelni a kihelyezett kezdőbetűket, aszerint keresni meg a vizsgaírás termét.

Kérjük a szülőket, tájékozódjanak a vizsga előtt, hogy gyermekük hol írja meg a felvételi dolgozatot, mert az érvényes védekezési intézkedések értelmében az épületbe nem léphetnek be! Gyermekükkel újra találkozni a vizsga végén, 12 óra után tudnak majd. Az írásbeli felvételi vizsga alatt a Szentlélek-templomban 10:00-től 10:30-ig közös ima alkalmat tartunk, ahol a dolgozat megírásának sikeréért imádkozunk, melyre szeretettel várjuk a szülőket.

A központi írásbeli vizsga eredményeinek megtekintésére 2021. január 29-én lesz lehetőség, a részletekről a honlapon lehet majd tájékozódni.

Kérjük, hogy a felmerülő kérdéseket, esetleges problémákat az [email protected] címre küldött levélben jelezzék!