Az ősz tanulmányi sikerei

A jelenlegi nehéz, kiszámíthatatan vírushelyzetben különösen is fontos azoknak az élményeknek, eredményeknek a számbavétele, melyek örömmel töltenek el bennünket. Az iskola alapfeladatában, a tanulás-tanítás folyamatában is szép számmal vannak ilyenek, összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb eredményeket, hogy örömünket megoszthassuk az érdeklődőkkel.

Előrehozott érettségi eredmények

2020 tavaszán sokan tervezték az előrehozott érettségit a 10-11-es diákok közül, a legtöbben angolból, informatikából és németből. Örömünkre az őszi félévben lehetőség volt a tavaszra tervezett vizsga pótlására, igaz, ekkor már kevesebben vállalták a megmérettetést. Diákjaink nagyon szépen felkészültek, így a 28 idegen nyelvből érettségiző diák közép szinten átlagosan 93%-os eredményt ért el, a 13 informatika érettségit tett diák eredményének átlaga pedig 85% lett.

Tanulmányi versenyek

A versenyre készülés eredménytől függetlenül jó lehetőség, színfolt és motiváció a diák és a felkészítő tanár életében is. Az első fordulókban az alábbi eredmények születtek, bízunk abban, hogy a következő fordulók is megszervezésre kerülnek.

Biológia:

Az OKTV I. kategóriában Monostori Balázs, Vetlényi Dávid tanítványa a 2. fordulóba jutott.

Matematika:

A Varga Tamás Matematika Verseny 7. évfolyamában Sóti András, Fekete Ákos, Máthé-Barabássy Ábel II. fordulóba jutott, tanáruk Albert Emőke.

A Pest Megyei Matematika Verseny (PMMV) döntőjébe a 9. évfolyamról Gyalus Kinga, a 11. évfolyamról Páll Domonkos került a döntőbe, tanáruk Dr. Kenyeres Ambrusné.

A katolikus iskolák középiskolai versenyében (KKMV) a II. fordulóba 9. évfolyamról Kamarás Petra, Mravik Emese tanítványa, a 10. évfolyamról Szajkovics Ádám, Dr. Seresné Ádám Csilla tanítványa jutott.

A Dugonics András Matematika Versenyen a II. fordulóba jutottak a 8. évfolyamból Sármány Villő, Prokopecz Noémi, Ursinyi Botond Gábor és Láng Zsigmond Tamás, Dr. Seresné Ádám Csilla tanítványai, a 7. évfolyamról (22 diák!) Fekete Ákos, Lesch Lili, Tóth Patrícia Hanna, Ivántsy Dénes, Tóth Sára, Dombóvári Zoé Dorka,   Kristóf Levente Tamás, Liszicsán Sára, Mester Amira, Piller Panna, Csuhai Dániel, Láng Marcell, Máthé Barabássy Ábel, Balogh Milán, Varga Péter, Bakonyvári Nóra, Köntös Kristóf, Sóti András, Csizmás Emma Rita, Nagy Borbála, Sepetán Zoltán, Vojtek Dóra, Albert Emőke tanítványai.

Magyar nyelv és irodalom:

A Bolyai anyanyelvi csapatversenyen a 7. osztály 3 csapata ért el szép eredményeket:

6. helyezett lett a körzeti fordulón: Dombóvári Zoé Dorka, Liszicsán Sára, Csizmás Emma, Szabó Rebeka

11. helyezett lett: Váczi Ádám, Fekete Ákos, Láng Marcell András, Kristóf Levente Tamás

12. helyezett lett: Tóth Patrícia Hanna, Tóth Petra Hanna, Kóródi Dorka Sára, Rátkai Nóra

Felkészítőtanáruk Cseh Andrea.