Beiratkozás 2020

Kedves Leendő Diákjaink, kedves Szülők!

Idén a koronavírusra tekintettel lehetőség van eldönteni, hogy online, vagy személyesen szeretnének-e beiratkozni az iskolába az új diákok.

Online beiratkozásra - az Oktatási hivatal tájékoztatása szerint - június 15-től 24-ig a Kréta elektronikus rendszerében van lehetőség. A beiratkozáshoz jogosultságot a jelenlegi általános iskolától kell kérni. Azokban az iskolákban is fognak tudni tájékoztatást adni, ahol nem a KRÉTA elektronikus rendszert használják. A beiratkozáskor nem lehet mindent online elintézni, hiszen a diákigazolvány igénylését csak személyesen lehet megtenni, és a gólyatábor előleget, illetve a nyakkendő, testnevelés póló árát is csak így tudjuk fogadni. A részletes tájékoztató innen letölthető.

A személyes beiratkozás június 24-én, pénteken reggel 9 és 12 óra között lesz az iskolában. A beiratkozáshoz az alábbi dokumentumokra van szükség:

  • személyi igazolvány,
  • lakcímkártya,
  • TAJ kártya,
  •  általános iskolai bizonyítvány (amennyiben már megvan),
  •  keresztlevél, ha van,
  • színes arcképes igazolványkép,
  • NEK adatlap a diákigazolvány-igényléshez (részletesen lejjebb).

A diákigazolvány igénylésének menete

Kedves Diákok! Az iskolaváltás miatt új diákigazolványra lesz szükségetek. Az általános iskolás igazolványotok nyáron még érvényes, de el kell indítani az új igazolvány igénylését. Ahhoz, hogy a beiratkozást követően az iskola ezt meg tudja tenni, szükség van az okmányirodában beszerezhető NEK adatlapra. A diákigazolvány-igénylés menete tehát a következő: 1.NEK adatlap igénylése az okmányirodában Felkeresed az okmányirodát, ahol felveszik az aláírásodat, illetve elkészítik a diákigazolványhoz a fényképet, ezután kapod meg az úgynevezett NEK adatlapot. Az okmányirodába mindenképp vigyél magaddal személyi igazolványt és lakcímkártyát. Akik még nem töltötték be a 14. életévüket, azoknak a szülő/gondviselő kísérete szükséges. A diákigazolvány igénylése ingyenes.

  1. NEK adatlap leadása az iskolában

A beiratkozásra a NEK adatlap másolatát kell elhozni (az eredeti példányt érdemes megtartani, mivel a kiállítástól számított 5 évig más igénylésekhez felhasználható). Erre az adatlapra és a lakcímkártyára lesz szükség ahhoz, hogy az iskola ügyintézője meg tudja igényelni a diákigazolványt. Az új igazolvány az iskolába fog megérkezni, a megérkezésig ideiglenes igazolást kérhetsz az iskolában.