Bibliaverseny

A gödöllői HEBE Kft. által meghirdetett Biblia – a világ legolvasottabb könyve című országos versenyen második alkalommal vettünk részt. A csapat – Lapu Boglárka, Mádi Bernadett, Sófi Emese, Rompos Laura – minden tagja kivette részét a munkából. A versenyfeladatok érdekesek és változatosak voltak, egészen a zsidó ünnep szókeresőtől a közös projektmunkáig. Csapatunk a népes mezőnyben az előkelő VII. helyen végzett. Köszönjük a segítséget Gödri Zsuzsanna tanárnőnek.

A verseny során készített fényképeinkből álló installáció a nagyhéten az iskolánk közösségének is segítette a húsvétra hangolódást.

(Rompos Laura 10. b)

bibliaverseny

"Mondjátok meg Sion leányának: íme, királyod jön hozzád, aki alázatos, és szamárháton ül, igavonó állat csikóján." (Mt. 21,5)

5

"Vágyva vágytam arra, hogy szenvedésem előtt megegyem veletek ezt a páskavacsorát." (Lk. 22, 15)

6

"Mit adnátok nekem, ha kezetekbe adnám őt? Azok pedig harminc ezüstöt fizettek neki. Ettől fogva kereste az alkalmat, hogy elárulja őt." (Mt. 26,15-16)

2

"arcra borult, és így imádkozott" (Mt. 26,39)

1

"Jézust pedig megostoroztatta, és átadta őt, hogy megfeszítsék." (Mt. 27, 26)

7

"Miután kigúnyolták, levették róla a köpenyt, felöltöztették a saját ruhájába, és elvitték, hogy keresztre feszítsék." (Mt. 27, 31) 

3

"Istenem, Istenem, miért hagytál el engem?" (Mt. 27, 46)

4

"Nincsen itt, mert feltámadt, amint megmondta." (Mt. 28, 6)