Felkerültek a szalagok

Október 20-án pénteken került sor a Verka 2020-2024-es végzős évfolyamának szalagavató ünnepségére.

Az est első felvonása 17.30-kor kezdődött:  végzőseink a Szentlélek-templomban, tanáraik és szüleik körében vehették át a kis kék szalagot.

Prehodáné Nagy Éva igazgató asszony köszöntő szavait és a végzősök beszédét  a 11. évfolyam meglepetésdala követte. Ezután Rolik Róbert atya megáldotta a szalagokat, amelyeket diákjaink osztályfőnökeiktől és -helyetteseiktől kaptak meg: Cseh Andreától és Sivadó Dávidtól (12.B) illetve Markolt Imrétől és Konkoly-Veress Enéhtől (12.C). 

A templomi eseményeket a Kucsa Tamás Városi Sportcsarnok kivetítőin követhették a meghívott vendégek.

A templomból a gyönyörűen feldíszített csarnokba sétáltunk át, ahol megtekinthettük a végzős osztályok kisfilmjeit, majd fergeteges műsor vette kezdetét: a 12.B egy parádés western show-t, a 12.C pedig vérpezsdítő ABBA-bulit varázsolt a közönség elé.

Az est csúcspontja következett: a keringő. 

A két hónapnyi megfeszített munka, a próbák sorozata, az időnként ezzel járó feszültség hirtelen értelmet nyert: gyönyörű ruhakölteményekben pompázó lányainkat és fess fiainkat látva bizony el-elhomályosult az ember tekintete... Így ha elő is fordult egy-egy apró baki, mi egészen biztosan nem vettük észre!

Végzőseink a szalag feltűzésével egyúttal ráfordultak a célegyenesre, amelynek végén a nagy megmérettetés, az érettségi áll.  Addig viszont még van bő 7 hónap: kívánjuk, hogy a felkészülés során idejüket-erejüket bölcsen osszák be, bízzanak tanáraik és szüleik segítő szándékában, és persze élvezzék ki utolsó verkás évüket. 

A szalagavató megszervezéséért köszönet illeti Dee Judit tanárnőt.

Konferált: Szabó Csaba tanár úr

További fotók