Organikus pedagógia


Az organikus pedagógia lehet a kulcs a neveléshez

ORGANIKUS PEDAGÓGIA

Egy felekezetközi, keresztény értékrendű, (de világnézeti szempontból semleges környezetben is hatékony), érzelmi intelligenciára alapozó pedagógiai szemléletmód szakirányú továbbképzés formájában történő oktatása kezdődött el nemrégiben az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán. Magyarországon először indult ilyen képzés Josef Kentenich rendszere, az úgynevezett organikus pedagógia nyomdokain.

A hazai közoktatási, közösségi és felekezeti körökben is ismert előadót, Uzsalyné dr. Pécsi Rita neveléskutatót, az AVKF docensét, a Váci Egyházmegye EKIF pedagógiai igazgatóját hívtuk meg egy beszélgetésre, hogy mondjon néhány szót a pedagógiai módszer és irányzat lényeges elemeiről és arról, hogy mit is jelent ez az esemény az organikus pedagógia hazai közgondolkodásba való elültetésének szempontjából.

| TOVÁBBI RÉSZLETEK...


Organikus Pedagógia mentor képzés indul az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán. Jelentkezni 2023. január 8-ig lehet. A jelentkezésről és képzésről bővebben a következő weboldalon tájékozódhat: https://avkf.hu/kepzesek/szakiranyu-tovabbkepzes

Az is jelentkezhet, akinek nincs szüksége a képzés nyújtotta 120 kreditre, vagy nincs éppen megfelelő bölcsész, egészségügyi vagy pedagógus végzettsége. Ő óralátogatóként vehet részt a kurzuson, ugyanazt a képesítést megkapja, de nem kell záróvizsgát tennie.

| Pécsi Rita beszél a képzésről


Iskolánk közös pedagógiai értékrendje mélyen az organikus pedagógia gyökereiből táplálkozik, így gyakran kérjük fel Uzsalyné dr. Pécsi Rita neveléskutatót, hogy látogasson el iskolánkba és tartson előadást olyan témákban, ami szülőként, pedagógusként sőt diákként is rendkívül hasznos és szemléletformáló lehet. Májusban a kamaszkor, annak nehézségei, örömei és lehetőségei volt az előadás témája 

Serdül a kölök I. | Serdül a kölök II. | Találkozások | Egyéb témák