JÓTÉKONY ADVENT

"Készítsétek az Úr útját, egyengessétek ösvényeit!"

(Mt 3,3)

Az advent szóról sokaknak a várakozás jut az eszükbe: a karácsonyt megelőző felkészülést, az ünnepre történő várakozást jelenti számukra. A keresztények számára azonban a szó ennél jóval gazdagabb jelentéssel bír! Az advent kifejezés az „adventus Domini” szókapcsolatból ered, ami az Úr eljövetelét jelenti, mégpedig legalább háromféle értelemben: Jézus születését az evangéliumi beszámolók szerint, a második eljövetelét az utolsó ítélet napján, valamint Jézus befogadását a szívünkbe. – írja az előttünk álló időszakról dr. Nagy Gábor István presbiter.

Az önzetlen szeretet megélésére, jótékonykodásra hívunk benneteket az adventi várakozás időszakában.

Karácsonyi ajándékokat gyűjtünk az arlói gyermekek számára. Cipősdobozokban, szépen becsomagolva várjuk az adományokat. Azért, hogy biztosan olyan kapja a csomagot, aki örülni fog neki, a dobozra írjátok rá a megajándékozott nemét és korát! Ha van üres cipősdobozod, esetleg az összegyűjtött adományod nem tölt meg egy dobozt (vagy nincs otthon cipősdobozod), azokat is örömmel várjuk! Az ajándékokat az iskolában, a szertárban gyűjtjük december 1-ig.

Kupakgyűjtést szervezünk egy balesetet szenvedett fiatal számára. A PET-palackok, üdítősdobozok kupakjainak gyűjtésére az iskolában kihelyezett tároló szolgál. Az összegyűlt kupakokat a sérült családja pénzért be tudja váltani, ezzel a kezelési költségekhez tudunk hozzájárulni.

December 4-én kezdődnek a roraté szentmisék, az adventi hajnali szentmisék, amelyek 6 órakor kezdődnek. A Fületlen Bögre kávézó keddenként és csütörtökönként várja a segítőket a mise utáni reggeliztetéshez, ami 6:20-tól 7:30-ig tartó szolgálatot jelent.