Pályaorientációs nap

Igyekszünk minden segítséget megadni diákjainknak ahhoz, hogy megtalálják saját útjukat, ennek egyik sarokköve az évről évre megszervezett pályaorientációs napunk.

November 6-án 10.-es és 12.-es diákjaink vettek részt pályaválasztást segítő foglalkozásokon. A délelőtt folyamán – egy 4 éve kezdődött szakmai együttműködés keretében – a MATE emberi erőforrás szakos hallgatói tartottak csoportfoglalkozásokat a fiataloknak. A tizedikesek témája a fakultációválasztás volt. A végzősök, akik már a pályaválasztás küszöbén állnak, elgondolkodhattak a pályaválasztásukat meghatározó személyiségjegyekről és külső tényezőkről, hogy minél megalapozottabb döntést tudjanak hozni.

Délután Szakmabörzét tartottunk, ahová - a diákok igényei alapján – különböző szakmák képviselőit hívtuk meg. Az előadók röviden bemutatták foglalkozásukat, a tanulóknak pedig lehetőségük volt feltenni kérdéseiket.

Köszönjük a közreműködést Dr. Kenderfi Miklós Máténak, a MATE egyetemi docensének, aki felkészítette hallgatóit a foglalkozások megtartására, és köszönjük minden előadónak, hogy közelebb segítették diákjainkat a megalapozott döntéshozáshoz.