Sportversenyek

Atlétika Diákolimpia Országos Döntő

Iskolánk tanulója, Tóth Máté részt vett Székesfehérváron az év legrangosabb magasugró versenyén. Nagyon erős mezőnyben becsülettel helytállt, és végül 175 cm-es eredménnyel a 9. helyen végzett. Gratulálunk, és további sikereket kívánunk!

Szabó Katalin tanárnő

fb_img_1559904454029

A léc felett

Röplabda-versenyek

Május 22-én Sógor Petrával strandröplabda diákolimpián voltunk a budapesti BME sportpályáján. Egyszerre 6 pályán folytak a meccsek. Kicsit megnehezítette a dolgunkat, hogy egész nap esett az eső. 3 meccset játszottunk, minden szett 21 pontig ment. 40 páros volt összesen, és mi a végén 13. helyezettek lettünk. Összességében jól éreztük magunkat, de többet kellett volna készülnünk. Ha jövőre is megyünk, reméljük jobban fog sikerülni!

Madarász Rita 9.B

A cél, hogy az összetartás erősödjön

Pár hónappal ezelőtt Szabó Kata tanárnő nekem és diáktársaimnak lehetőséget ajánlott fel, hogy a 2019.06.01-én megrendezésre kerülő Katolikus Iskolák Diák Sportszövetsége, vagyis a KIDS által megszervezett lány röplabda mérkőzésén vegyünk részt. Lelkesen vállalkoztunk a feladatra, így hatan képviseltük az iskolát a megmérettetésen: Füredi Zoé, Hartmann Emese, Kontra Judit, Madarász Rita, Sós Eszter, Zavaczki Dóra. A verseny helyszínét a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium biztosította számunkra. A rendezvényen 5 iskola vett részt. A pályán 6 fős csapatok álltak fel, minden iskola 4 meccset, tehát 8 szettet játszott. A játszmák 25 pontig tartottak.

Amikor először léptünk pályára, nem voltunk egy összeszokott közösség, viszont csapatkapitányunk és a tanárnő segítségével gyorsan fejlődtünk. Minden mérkőzés után magabiztosabbá és kitartóbbá váltunk. A szünidőkben összeismerkedhettünk a versenyt adó iskola diákjaival, akik nekünk szurkoltak, és biztattak minket. A lányokkal nagyon élveztük az egész napot. A csapatunk nem csak a pályán, hanem a pályán kívül is összetartóbbá vált.

A célunk elsősorban nem a helyezésért való küzdelem volt, hanem az újdonság, nyitottság, közvetlenség, az összetartozás megerősítése, és iskolánk képviselése.

20190601_095900

Füredi Zoé 9.B