Teadélután és felvételi tájékoztató (2020) ELMARAD!

Kedves Érdeklődő Diákok, Szülők!

Iskolánk 5. beiskolázási időszakában járunk, számunkra is hihetetlen, hogy már az ötödik. Tavaly ilyenkor úgy gondoltuk, megtaláltuk a megfelelő formát a tájékoztatáshoz, amit végre a saját épületünkben tarthattunk meg. Nagy gondot fordítottunk arra, hogy ne csak a pedagógiai programunkban foglaltakat, az épületünket, de a közösségünk működéséből, a diák-szülő-tanár kapcsolatból is meg tudjunk valamit mutatni. Azt gondoltuk, megtaláltuk a saját arcunkat ezen a téren, jövőre már a bejáratott módszerünket fogjuk csiszolgatni.

Most itt állunk az új év előkészítésének folyamatában, és sokat gondolkoztunk, mit tehetünk, mit tegyünk? Engedjünk-e el minden személyességet, találkozást lehetővé tévő alkalmat, ezzel mondjunk le a legfontosabbnak tartott értékünkről a jelenlétről, a másik embert érzékelő kapcsolatról, a közösség élményéről?

Az év elején a kismarosi nővérektől kaptunk egy mondatot, mely az idei évünk egyik legfontosabb irányelvévé vált: „a lehetetlent kell célul kitűzni, hogy a lehetséges megvalósuljon”.

A tanévben minden nap mérlegelünk a lehetséges és a lehetetlen dolgok között, keresve a még biztonságosan vállalható, az életet és a kapcsolatokat szolgáló lehetőségeket. Mérlegelünk, mit kell feltétlenül elengednünk, mit milyen körülmények között tehetünk meg, és mi az, amit magunktól nem engedhetünk el. Mérlegeltünk a szokásos teadélután megtartásáról is, végül arra jutottunk, belevágunk a személyes jelenlétet megengedő helyzetbe. Igyekszünk megfelelő körülményeket teremteni, minden előírást betartani. Így most meghirdetjük a pályaválasztási ismertető alkalmainkat, a szokásos teadélutánt. Természetesen mi is keressük az alternatív lehetőségeket, melyekkel meg is fogunk jelenni, de aki egészséges, mert még a vírus előtt van, vagy már után, és betartja az alábbiakat, nagy szeretettel és örömmel látjuk személyesebb bemutatkozó alkalmunkra is.

Iskolánk pályaválasztási ismertetőjére november 11-én és 13-án, mindkét alkalommal 15:00 illetve 17:00 órai kezdettel kerül sor, melyre szeretettel várjuk a 8. és 6. osztályba járó diákokat és szüleiket! A fokozódó vírushelyzetre tekintettel csak regisztrált érdeklődőket tudunk fogadni. A Szentlélek-templomban tartjuk a tájékoztatót, melyet a teljes kapacitás harmadáig fogunk megtölteni (100 főt várunk alkalmanként), hogy a megfelelő távolságtartást biztosítani tudjuk. Kérjük, hogy lehetőleg egy családból egy gyermekkel egy szülő érkezzen az alkalomra. A szájmaszk és a kézfertőtlenítő használata kötelező, a helyszínen testhőmérsékletet is fogunk mérni. A Szentlélek-téren 14:30-tól várjuk az érdeklődőket.

Regisztrálni a http://kozpont.verka.hu:10788/SES/teareg/ linken lehet, november 4-e, szerda reggel 8:00 órától. A regisztrációhoz e-mail címet is fogunk kérni, hogy a regisztráltakat értesíteni tudjuk, ha a programot le kell mondanunk. A megadott címeket november 14-én törölni fogjuk.

Kérdéseiket az [email protected] címre küldött levélben tehetik fel.

A személyes találkozás reményében, üdvözlettel:

Prehodáné Nagy Éva

igazgató

A meghívó letölthető itt.