Teremtett világ heti programjaink

A Teremtés heti programokkal, reggeli áhítatokkal és madárdallal ráirányítottuk a figyelmet arra, hogy a teremtett világ Isten által adott otthonunk, amiért hálával és felelősséggel tartozunk. A biomimikri előadáson számos példát hallottunk arról, mennyi találmányhoz adott inspirációt a természet, az isteni minta, majd az előadók ösztönözték a diákokat is a természet megoldásainak észrevételére 1-1 probléma kapcsán. A Redesign kiállításon arra láttunk ötleteket, hogyan kelhetnek új életre egyébként hulladákká váló tárgyaink. A filmklubban megnéztük David Attenborough személyes tanúvallomását bolygónk hanyatlásának történetéről egyetlen emberöltő, a sajátja alatt. Miklós püspök is felelevenítette saját természetélményeit, hogy felhívja figyelmünket az isteni teremtés apró csodáira, és felelősségünket ennek megőrzésére. A Szentlélek-templomban kiállítás nyílt a diákok rajzaiból, ez továbbra is megtekinthető. Több száz virághagyma gyűlt össze, aminek nagyrésze már a földben pihen, és várja a következő tavaszt.  

Szeptember 27-én hagyományainkhoz híven megünnepeltük a nyelvek európai napját. Közös idegen nyelvi imával és énekléssel indítottuk a napot, majd az európai konyha remekeit kóstolhattuk meg, amelyeket diákjaink készítettek lelkesen, mellékelve a recepteket is a tanult nyelveken. A szünetekben a villámkérdések, és a változatos zene adta meg a jó hangulatot. Diákjaink önálló idegen nyelvi produkciót is bemutathattak önkéntes alapon, voltak akik verset mondtak , de csoport szinten is születtek videók. Az előzetesen elkészített plakátok között is sok tartalmas alkotás született.

Októberének első szombatján a 11. évfolyam által szervezett akadályversenyen vehettek részt a gimnázium évfolyamai. A hagyományteremtő (és -folytató) esemény az elmúlt két évben elmaradt, most viszont teljes lendülettel vághattak neki gólyák és nem gólyák a város területén elszórt helyszíneken zajló feladatoknak. A gyönyörű őszi idő is támogatta a nap sikerét, köszönjük a szervezőknek a tartalmas délelőttöt!

A hét eseményeiről készült fényképes beszámoló megtekinthető a Galáriában.