Tudnivalók a hat évfolyamos képzésre jelentkezők számára

Kedves szülők, kedves diákok!

Mivel a hat évfolyamos képzés esetén a jelentkezés a szülő feladata, segítségül külön összegyűjtöttük azokat az információkat, amelyek a hatodikosok felvételi eljárásában fontosak. Az aktuális teendőkről folyamatosan informálni fogjuk a szülőket ezen a felületen.

Jelenlegi teendő: 2018. december 07-ig jelentkezés az írásbeli vizsgára.

A jelentkezési lapot abba az intézménybe kell eljuttatni, ahol a diák a központi felvételi vizsgát meg kívánja írni. Az írásbeli vizsga bármely felvételt hirdető iskolában megírható függetlenül attól, hogy a tanuló ott kívánja-e folytatni a tanulmányait vagy más intézményben.

Az iskolába való jelentkezés határideje 2018. február 18.

A jelentkezéshez a hatodik osztályosok esetében a felvételi lapokat (tanulói adatlap és jelentkezési lap/lapok) a jelentkezőnek, illetve a szülőnek a KIFIR elektronikus adatlapkitöltő program egyéni jelentkezők számára létrehozott felületén kell előállítani, majd továbbítani kell a továbbtanulásra kiszemelt középfokú iskolákba és az Oktatási Hivatalba is. A program 2019 januárjában – az általános felvételi eljárás kezdetén – lesz elérhető az oktatas.hu honlapon, Köznevelés/Középfokú felvételi eljárás/Aktuális beiskolázási időszak (2018/2019. tanév) menüpont alatt.

Figyelem! A középfokú felvételi eljárás során a központi írásbeli vizsgára és a középfokú iskolákba való jelentkezéshez más-más időpontban, külön-külön jelentkezési lapot kell benyújtani, a két jelentkezés nem váltja ki vagy helyettesíti egymást.

 Bővebb információk az Oktatási Hivatal oldalán közzétett tájékoztatóban olvashatók.